3.4.2018

Houževnaté děti z Tongi

Afsana žije po rozchodu svých rodičů se svou tetou, ale je veselá a dělá si legraci. Emran často hlídá svých 5 sourozenců a až vyroste, chce se stát detektivem. Rodiče Shilpi, Sonali a Marshedy jsou negramotní, proto mají velmi omezené možnosti zaměstnání a také nízký výdělek. Možná máte pocit, že jste takové věty na našem webu již četli, ale toto je žhavá novinka.

Jsou to příběhy dětí a rodin z třistatisícového města Tongi, které se nachází 20 km severně od Dháky. Není zde lehké sehnat práci. Mnoho dospělých je navíc negramotných, a proto mohou vykonávat jen špatně placenou manuální práci. Těžké životní podmínky jsou někdy tak neúnosné, že se šťastné rodiny rozpadají a děti vyrůstají u příbuzných nebo cizích lidí, kteří se jich ujmou.

Co s tím můžeme udělat? ADRA Bangladéš zde otevřela v roce 2014 městskou školu, která má nyní má 220 studentů. Děti zde chodí do mateřské a základní školy (1.–5. třída). Hledáme Vás, lidi, kterým není lhostejný osud jiných lidských bytostí a kteří chtějí dát dětem poklad. Tím pokladem, který se v budoucnu znásobí a pomůže celým rodinám, je vzdělání.

Vydejte se s námi na prohlídku nově podporované školy Tongi a podpořte jedno z 20 dětí, které čekají na svého dárce. Třeba Shilpi, Marshedu, Sonali, Afsanu nebo Emrana.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.