Novinky

22.10.2024

Světový den učitelů na škole JASS

Světový den učitelů naplnil 5. října internátní školu Jalchatra (JASS) srdečnou atmosférou plnou vděčnosti. Den, který ustanovilo UNESCO v roce 1994 slouží jako globální ocenění neúnavného úsilí pedagogů, kteří formují mysl i srdce dětí pro budoucnost. Ceněny jsou nejen profesní znalosti učitelů, ale také jejich láska, trpělivost a moudré vedení.

Číst celý článek
14.10.2024

Povodně udeřily znovu: Bangladéš volá o pomoc

Bangladéš prochází krizí. Po červencových demonstracích, které vyústily v pád vlády, zemi zasáhly ničivé povodně. V srpnu zaplavily východní a jihovýchodní část země, v říjnu se voda přesunula na sever. Tyto přírodní katastrofy ovlivnily životy milionů lidí, včetně dětí, které podporujeme ve studiu.

Číst celý článek
7.10.2024

Fotbalový turnaj MAS 2024: Francie slaví vítězství

Velkolepé finále fotbalového turnaje na internátní škole Monoshapara se uskutečnilo 12. září 2024, a to po téměř měsíci napínavých zápasů, které odstartovaly 25. srpna. Osm týmů nesoucích jména světoznámých fotbalových národů bojovalo o titul. V dramatickém finále se střetli fotbalisté Francie a Mexika.

Číst celý článek
8.8.2024

Posíláme dopisy dětem v Bangladéši

Milí dárci, do 15. září 2024 máte opět jedinečnou šanci potěšit Vámi podporované dítě v Bangladéši osobním dopisem! Vaše řádky mohou být pro něj skvělou inspirací a motivací. Pravidla a tipy ke psaní dopisů naleznete zde. Dopisy dětem je nejjednodušší poslat elektronicky na e-mail: jaroslava.vankova@adra.cz.

Číst celý článek
5.8.2024

Protesty v Bangladéši

Milí dárci, možná i k Vám dorazily znepokojivé zprávy z Bangladéše. Studentské protesty začaly v červenci požadavkem na zrušení zaměstnaneckých kvót ve státní správě. Střety s armádou a policií si vyžádaly přes 200 obětí. Školy byly dočasně uzavřeny, děti jsou v bezpečí. Očekáváme zpoždění maturitních a vyskoškolských zkoušek. (článek aktualizován 9.9.2024)

Číst celý článek
BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.