13.2.2019

"Čeští dárci nám změnili život," říkají novomanželé

Každý vztah má svůj jedinečný příběh. Dva lidé se potkají, jeden druhého okouzlí, mají pocit, jakoby se znali už dlouho a chtějí spolu být téměř pořád. Ano, právě takový příběh se může odehrát v Čechách, na Moravě, ve Slezsku … či v Bangladéši. A díky projektu BanglaKids začal osud jeden takový příběh psát i  Shewly a Eliovi.

Shewly Biswas začala být v rámci programu BanglaKids podporována v roce 2006 a to díky dárcům z Prahy, Mladé Boleslavi a Turnova. Elio Howlader byl do stejného projektu přijat o rShewly a Elio během sportovního dne na BASCuok později a cestu za vzděláním mu umožnili dárci z Rajhradu a Prahy. Nejprve studovali každý na jiné škole. Elio nastoupil rovnou do internátní školy KMMS, Shewly začala navštěvovat stejnou školu až o pět let později. Na škole KMMS se seznámili, pokračovali ve studiu na vysoké škole BASC. „A jak šel čas, zjistili jsme, že se prostě milujeme ..,” říká Shewly. „Elio mě okouzlil svou upřímností a pravdivostí. Umí přiznat, když udělá chybu a omluvit se. To na něm mám opravdu ráda.”

„Já na Shewly miluju to, jak pečující a podporující ženou je. Je prostě skvělá.”, doplnil Elio ódou na svou manželku.

Bylo to právě 28. prosince 2018, co si Shewly a Elio slíbili lásku,Gaye holud úctu a věrnost, dokud je smrt nerozdělí. Zajímalo by Vás, jak taková bangladéšská svatba vypadá? Svatebnímu obřadu předchází den předem tzv. Gaye Holud – tradiční potírání tváří a rukou nevěsty a ženicha kurkumovou pastou. O tom jsme již dříve psali zde.

Svatební obřad byl exotický, ale jako všude na světě plný lásky, radostného očekávání společné budoucnosti a podpory rodin a přátel. Za účasti 650 svatebčanů si Shewly a Elio vyměnili prsteny, květinové náhrdelníky a zapálili společnou svíčku. Po obřadu vzal Elio svou manželku do domu svých rodičů, kde podle tradice vlastníma rukama podávala rýži všem svatebčanům. Bylo jich naštěstí už jen 300.

„Zatím bydlíme v pronajatém domě ve městě Barishal. Já pracuji jako učitelka angličtiny a Elio hledá práci. Moc ho láká rozjet si své vlastní podnikání,” popisuje Shewly jejich společný život. „No a do budoucna bychom si rádi pořídili dvě děti. Je nám jedno, jestli to budou holčičky nebo kluci, ale víc než dvě zatím neplánujeme,” se smíchem doplňuje Shewly.

Uvidíme, co Shewly a Elia na společné cestě životem čeká. Podle nejnovějších informací se přestěhovali do města, kde již oba pracují jako učitelé. My, v české Adře jim přejeme, aby jejich láska stále více rostla a měli spoustu důvodů ke společné radosti. „Naši podporovatelé z Čech nám opravdu změnili život. Kromě titulu jsem našli jeden druhého a tak vlastně čeští dárci pomohli založit i jednu bangladéšskou rodinu. Jsme díky Vám opravdu šťastní,” uzavírají manželé.

Oslavte s Shewly, Eliem a Adrou svátek lásky, Valentýn, který má smyslZapojte se jednorázově do programu BanglaKids nebo začněte podporovat vzdělání bangladéšského dítěte a získejte pro svou drahou polovičku originální valentýnku, která pomáhá a ukazuje, že “já+ty=pomoc z lásky”. Protože každá láska mezi dvěma lidmi zahrnuje kus té lásky absolutní, která proměňuje svět.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.