1.8.2019

Větráky se na školách opět začínají roztáčet

V červnu jsme Vám psali o naléhavé potřebě pořídit do škol v Bangladéši nové ventilátory. Díky Vaší štědrosti se ale opět točí 30 nových větráků na škole Monoshapara! Potřeba však nadále trvá jak na Monoshapaře, tak i na dalších školách. Pomůžete nám roztočit dalších 200 větráků? Podívejte se na fotky z předání a dozvíte se víc o využití Vašich darů. 

V Bangladéši jsou větráky důležité asi jako v Česku topení v zimě. Horko kolem 34 °C a zároveň vlhké podnebí je náročné snést. Na internátních školách se nepoužívají pouze ve třídách, ale prakticky v každé místnosti – důležité jsou především v ložnicích, kde v jedné velké místnosti spí na palandách mnoho dětí. Cirkulace vzduchu zlepší kvalitu spánku a odpočinku dětí. Ve třídách je důležitá pro soustředění a vůbec umožnění výuky.

V reakci na červnovou výzvu “Pomozte opět roztočit větráky ve školách!” jste společně přispěli zatím na 36 nových větráků. Děkujeme také za Vaše úžasné vzkazy, které posíláte společně s Vašimi dary! Zatím jsme stihli v Bangladéši pořídit a instalovat 30 nových zařízení do ložnic dětí na internátní škole Monoshapara. Na dívčích pokojích bylo umístěno 11 větráků, na chlapeckých 13 a na internátu pro nejmenší děti a sirotky 6 ks. Větráky mají záruku 7–10 let, takže se jedná o skutečně dlouhodobé zlepšení života na této internátní škole. 

Potřeba však nadále trvá jak na Monoshapaře, tak i na dalších školách. Pomůžete nám prosím roztočit dalších 200 větráků? Pořiďte za 945 Kč ventilátor dětem do Bangladéše. Touto jednorázovou částkou zlepšíte celé třídě dětí podmínky pro studium na několik let.

V Dárkomatu naleznete také další položky, které jsou aktuálně v Bangladéši potřeba – například obědy dětem nebo boty a oblečení pro děti v nouzi.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.