10.1.2017

BASC má novou knihovnici – naši graduantku!

Shewly Marandi je nesmírně veselá a přátelská mladá žena, která dokončila vysokoškolské studium na internátní škole BASC. Na začátku prosince promovala v oboru pedagogika pro základní stupeň. Pochází z chudých poměrů a je jedním z dětí, které mohly studovat díky podpoře dárců programu BanglaKids. Díky kolegům z Bangladéše již víme, že získala svou první práci. Stala se knihovnicí!

Příběh Shewly je evergreenem, který se odehrává znovu a znovu v životech bangladéšských dětí. Shewly pochází z 6členné rodiny, má 2 bratry a sestru. Oba rodiče jsou již staří – tatínek je nádeníkem s nepravidelným příjmem, maminka ženou v domácnosti. Zajistit dětem studium bylo nad jejich síly. Přesto Shewly a její mladší bratr a sestra mohli studovat, díky pomoci ze zahraničí, kterou je adresná podpora. A jak je vidět, měla pro jejich život nesmírný význam. Shewly získala vysokoškolské vzdělání a nyní i práci! Stane se knihovnicí v knihovně, o které jsme již psali dříve. Spojí tak své dvě velké vášně – četbu a kontakt s dětmi. A kdoví, možná z ní bude brzy i skutečná učitelka.

V rozhovoru s kolegy řekla: „Nebýt podpory dárce ADRA, nemohla bych dokončit studium a získat tuto práci. Jsem mu nesmírně vděčná za to, co pro mě udělal. Změnil mi život a dal mi naději do budoucna.“


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.