13.5.2019

Travel bloggerka Weef v Bangladéši

„Ahoj, tady Weef! Jsem travel bloggerka, cestuju po světě a žiju heslem Míň věcí, víc zážitků. Letos jsem byla v Bangladéši. Tam těch věcí mají opravdu málo. Chudoba zasahuje celé rodiny a hlavně děti. Ze své cesty tvořím krátký film. Výtěžek z premiéry pošleme dětem do chudinského slumu Čalantika v Dháce." Přijďte na premiéru a přečtěte si o Weef v Bangladéši! 

Letos jsme pozvali travel bloggerku Weef k účasti na monitorovací cestě do Bangladéše. Nadšeně souhlasila. Chtěli jsme jí nabídnout natočit videa o našich vzdělávacích projektech Čalantika a BanglaKids, které tam česká ADRA podporuje už 20 let. Weef se toho chopila s nadšením a dokonce sama navrhla, že natočí hned dokument! Poprvé ho bude moci veřejnost vidět v rámci premiéry 5. června 2019 v Praze, v Prostoru39. Pokud chcete i Vy vidět film hned v den premiéry, stačí přispět přes server Darujme.cz a vstupenku dostanete jako odměnu. Výtěžek z celé akce pomůže projektu vzdělávací centrum Čalantika.

Od 23. 3. do 8. 4. s námi Weef poznávala Bangladéš. V prvním týdnu navštívila Dháku. Téměř denně chodila do vzdělávacího centra Čalantika. Dělala rozhovory s dětmi, navštívila jejich rodiny ve slumu, povídala si s učiteli. Poznávala město a lidi, prodavače na trzích, děti pracující v cihelnách... V druhém týdnu s námi cestovala na několik internátních a vesnicích škol BanglaKids na západ a sever státu - Monoshapara, SAMS, Mohipur, Dhobaura a další. Tady se seznámila s rodinami z vesnic, dětmi z vesnických škol i sirotky na internátních školách, kterým pomáhají chodit do školy čeští dárci. Cestovala lodí, autem, na motorce, projížděla lány rýžových polí.Toho všeho se Weef účastnila, pozorovala to přes kameru a teď to chce předat Vám. Chce ve Vás, kteří jste v Bangladéši ještě nebyli, vzbudit zájem o problémy místních lidí a jejich životní podmínky. Jejím cílem je jim pomoci a podpořit vzdělání dětí z nejchudších rodin. Proto vytváří film, který bude o dětech z celého Bangladéše. A tak dostal název BanglaKIDS. Film bude později k dispozici online, aby ho mohlo zhlédnout co nejvíce lidí. Pokud se vám ale líbí iniciativa Weef, chcete také pomoci nebo se třeba chcete jen účastnit slavnostní premiéry filmu, můžete přispět na serveru Darujme. Celý výtěžek je věnovaný na projekt Čalantika. 

A kdo je vlastně Weef?

Verča, Weef, je travel bloggerka a YouTuberka, která žije heslem "Míň věcí, víc zážitků". Poslední tři roky žila v batohu a kufru díky možnostem internetu a trendu digitálního nomádství. Má za cíl probudit v mladých lidech touhu více cestovat, poznávat, stavět na vlastních zkušenostech a chovat se šetrněji k přírodě. Letos se vydala za dobrodružstvím do Bangladéše, kam vyrazila společně s neziskovou organizací ADRA na monitorovací cestu. Během návštěvy měla možnost vidět na vlastní oči život ve slumu, popovídat si s místními, trávit čas s dětmi z obou projektů Adry - Čalantika a BanglaKids. To všechno  zdokumentovala a nyní vzniká krátký film, jehož premiéra se uskuteční 5. června v Praze.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.