15.5.2019

Šíleně pestrá cesta Bangladéšem

BanglaKids tým se i letos vydal na monitorovací cestu za dětmi do horkého Bangladéše. Díky Vám zde posíláme do školy více než 1170 dětí z nejchudších rodin. Letos jsme navštívili 16 škol a cesta má přízvisko “šíleně pestrá”. Do Bangladéše se s námi totiž vydalo několik laskavých osobností, které chtěly poznat život v Bangladéši a podpořit místní děti. Jedna z nich vyloženě s šíleným záměrem.

Grafický designér Patrik podporuje v Bangladéši 15 dětí. S několika z nich se setkal a byla to nesmírně dojemná setkání. Dorothy a Trishna při loučení plakaly. Patrik vzal s sebou i dron, a tak se můžete těšit na krásné záběry z ptačí perspektivy.

Novinář Tomáš Poláček přeběhl Bangladéš z jihu na sever. Víc jak 500 km, každý den maraton, horko, prach. Extrémní zátěž střídala jedinečná setkání s místními lidmi, kteří ho hostili čajem. To vše ve prospěch bangladéšských dětí. Svou reportáž v magazínu Reportér začíná slovy: „Neřekl bych, že můj mozek je zcela zdravý….“ Šílený nápad přeběhnout Bangladéš ovšem pomohl dětem z Čalantiky víc jak 200 000 Kč. Tomáš svá dobrodružství zvěčnil v magazínu Reportér (v dubnovém a květnovém čísle), na svém FB a dočtete se o něm i v našem článku.

Travel bloggerka Weef se zaměřila na život a vzdělávání dětí ve slumu Čalantika a na bangladéšském venkově. Natočila film BanglaKIDS, který měl premiéru 5. 6. a od 2. poloviny června ho budete moci zhlédnout také online.A nakonec za námi přijeli dokumentaristka Jana Počtová a kameraman Jakub Halousek z ČT, aby natočili 2 díly cestopisného pořadu Na cestě. První díl, o životě v hlavním městě Dháce, se bude vysílat v průběhu června. Bangladéšem Vás svým hlasem provede Jiří Bartoška a Miroslav Donutil. I Vy se tak můžete podívat do země, kde podporujete dítě/děti. Pokud by Vás lákala skutečná návštěva Bangladéše a setkání s podporovaným dítětem, kontaktujte prosím koordinátorku Šárku Hejnákovou.

Co jsme v Bangladéši zjistili

Setkávali jsme se jak s kolegy, řediteli škol a učiteli, tak především s dětmi, kterým program pomáhá. Během monitorovací cesty jsme také zjišťovali důležité informace z terénu a prováděli pilotní evaluaci mezi dětmi, učiteli i v místních komunitách. Zjistili jsme také akutní potřebu pořídit do škol nové ventilátory. Sami se můžete podívat a případně přispět do Dárkomatu na komodity, které jsou nyní v Bangladéši potřeba. Každému dárci vystavujeme darovací certifikát.

Děkujeme Vám všem za podporu, díky níž jsme společně pomohli už 7000 bangladéšským dětem získat vzdělání!  Budeme se těšit na další dobré duše, „šílence“ i intelektuály, kteří chtějí dětem v Bangladéši pomáhat.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.