21.8.2017

Pojedeme na výlet! Děti z GAPS poprvé v ZOO.

„Pojedeme na výlet“, šířilo se od ucha k uchu mezi dětmi internátní školy GAPS. „Pojedeme na výlet“, smály se a oči jim zářily štěstím. Mnohé z nich za celý svůj život nikdy na žádném výletě nebyly, a tak zpráva o návštěvě ZOO byla z říše snů. A ten sen se 20. dubna 2017 stal vysněnou skutečností.

Cílem dětského výletu se stala ZOO v přírodním parku Niribili, v blízkosti města Narail, asi 50 km severozápadně od města Gopalganj, ve kterém studují. S dětmi se na výlet vydali učitelé internátní školy GAPS, kteří nám o cestě napsali:

„Do Niribili jsme se s dětmi vydali v 8:00 ráno autobusem a na místo dorazili krátce před obědem. Do parku jsme jeli hlavně navštívit zoologickou zahradu, kde jsou k vidění také přenádherné přírodní scenérie. Niribili se přezdívá „piknikové místo“. Je to ideální a vyhlášené místo k uspořádání pikniku, hraní společenských her a organizování kulturních akcí. Během naší návštěvy zde byly oslavy venkovských lidových tradic. A další akce se zde konají hojně po celý rok. Plocha parku dosahuje čtrnácti akrů. Naleznete zde nepřeberné množství různých druhů ptactva, květinových zahrad a krásných jezírek.“

A co se dětem nejvíce líbilo? Můžete hádat? „Pro děti byla hlavní atrakcí zvířata. V ZOO viděly opice, krokodýly, jeleny, bengálské tygry, různé druhy želv a ptáků.“ Mnohé z nich nikdy nic takového na vlastní oči neviděly. A to je čekala ještě jedna velká atrakce.

Na zpáteční cestě do školy se všichni výletníci zastavili v parku Shopnabithi, kde se děti mohly projet elektrickou lanovkou. A opět to pro mnohé bylo poprvé v životě. Některé z toho byly zpočátku hezky vykulené, ale zvládly to, a měly si o čem povídat. Vzpomínáte si, jaké to bylo, když jste jeli poprvé lanovkou vy sami?

„Během výletu jsme si užili velké množství legrace a dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí o životě kolem nás. Dětem tyto výlety pomáhají pochopit, jak svět kolem nich vypadá a funguje, mají šanci upevnit sociální vazby mezi sebou i se svými učiteli, osvojují si nové dovednosti a vylepšují si tím svou nezávislost a sebedůvěru. Vidí tak, že na nich ostatním lidem záleží a chtějí, aby se měli dobře.“


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.