31.1.2019

Oslavte s námi Valentýna, který má smysl

I k nám se dostal původně anglosaský svátek – Valentýn. Mnozí jej vnímáme spíše než jako svátek zamilovaných, jako kampaň na prodej bonboniér, plyšových medvídků a květin. V Adře jsme se rozhodli Vám dát možnost pojmout toto období jinak a slavit s námi Valentýna, který má smysl.

Věříme, že každá láska mezi dvěma lidmi v sobě nese kus té lásky absolutní, která proměňuje svět. Má mnoho podob - kvete v každém věku, prý prochází žaludkem a hlavně léčí. Věděli jste, že přesně to dělá i ADRA a program BanglaKids?

Naši dárci, kteří s láskou podporují vzdělání dětí v Bangladéši, jsou mladí studenti, rodiče, lidé středního věku, rodiny i jednotlivci, kolegové z práce nebo senioři. Ti všichni, bez ohledu na věk, podporují vzdělání jednoho nebo dokonce několika bangladéšských dětí. Vedou je k tomu různé pohnutky. Pro někoho je pomoc přirozená součást života. Někdo se chce dělit, protože vnímá, že má víc než lidé v Bangladéši. Jiní se zapojují, protože chtějí podporovat konkrétní dítě a mít jasný přehled o tom, komu a jak pomáhají. Za vším ale stojí láska a potřeba pomáhat druhým, protože ty nás naplňují.

O tom, že láska prochází žaludkem, by Vám zase mohly vyprávět děti na vesnických školách, kterým poskytujeme teplé školní obědy, přestože nejsou v programu BanglaKids podporované. Někdy je to jejich jediné jídlo denně. A s prázdným žaludkem se těžko učí. No a že láska léčí, pociťují všechny děti, které od dárců dostanou milý dopis. Pocit, že jim pomáhá neznámý člověk z daleké země, vzbuzuje v dětech zvědavost, ale také je motivuje ve studiu a je jim oporou a zdrojem naděje při řešení těžších životních situací.

Od dnešního dne až do Valentýna, tedy 14. února, můžete přispět dětem do Kasičky radosti na praktický dárek. Při daru od 150 Kč získáte originální valentýnské přání, které věnujete někomu ze svých blízkých. Valentýnku dostanete i Vy, kteří se rozhodnete začít podporovat bangladéšské dítě ve vzdělání. Věříme, že Vás a obdarovaného potěší. Ukážete mu a nebo jí, že “Já + Ty = pomoc z lásky”. Protože slovy Matky Terezy: “Člověk nežije tolik z lásky, kterou přijímá, jako mnohem více z té, kterou daruje.”  Prožijte letos s Adrou Valentýna, který má smysl!

Vyjádřete s námi, že Vaše láska mění svět v lepší místo.

P.S. A nezapomeňte využít příležitosti a napsat do 15. února dopis podporovanému dítěti v Bangladéši!


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.