4.5.2015

Medvídci na cestě k dětem v Bangladéši

Díl 6 Zemětřesení a setkání s dětmi 

V Bangladéši začíná období dešťů. Je horko (přes 30°C), avšak deště teplotu příjemně snižují. Poděkovali jsme našim kolegům, že nám „objednali“ evropské počasí. :-) Náš šéf 2 týdny cestoval po školách a my jsme zatím dováděli v Dháce na pokoji. Minulou sobotu se to tady s námi v budově malinko zhouplo. Později jsme se dozvěděli, že to bylo zemětřesení v Nepálu. Zde v Dháce se nikomu nic nestalo...

Poslední naše cesta vedla z Dháky asi 210 km na jih Bangladéše. Přeplavili jsme se přes řeku Padma, 3 dny pobyli ve městě Gopalgonj a jednu noc strávili na internátní škole KMMS.

A pak to přišlo! Ve středu 29. dubna 2015 nastalo ono dlouho očekávané setkání s dětmi. Cestovali jsme rikšou, pak člunem a nakonec se pěšky dostali do vesnické školy Koligram. Děti na nás čekaly a měly z nás velikou radost. Hned si s námi začaly hrát a povídat a kupodivu jsme jim rozuměli. Pro medvídky totiž není těžké dětem porozumět. A snad i někteří dospělí znají jejich řeč. Lucie, Irena, Zdeňka, Helena a Jitka zcela jistě ano. A za to jim patří VELKÝ BANGLAKIDS DÍK! :-) 

Díl 5 Medvídci přijíždějí do Bangladéše

Díl 4 Přípravy na dalekou cestu

Díl 3 Čekání

Díl 2 Cesta do Prahy

Díl 1 Narození

Jak to všechno začalo - rozhovor s maminkou Lucií


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.