12.10.2020

Maturita na podzim, maturita s jistotou

Maturita na podzim, maturita s jistotou… říkáváme, když se nám na přelomu května a června nezadaří složit „zkoušky dospělosti.“ V Bangladéši se letos tento slogan stane takříkajíc celonárodní skutečností. Ministr školství totiž minulý týden prohlásil, že studenti středních škol k maturitě nemusí…

Maturitní vysvědčení (HSC - Higher School Certificate) tak všichni studenti dostanou bez potu, stresu a napětí závěrečných zkoušek. I když – a to je nutno zdůraznit – se na maturitní zkoušky v původně plánovaném termínu 1. dubna tvrdě a poctivě připravovali.

Maturitní vysvědčení jim bude vydáno v prosinci, na základě průměru známek z předchozích dvou státních zkoušek SSC (Secondary School Certificate – po 10. třídě) a JSC (Junior Scholl Certificate – po 8. třídě). Někdo bude mít v tomto způsobu hodnocení štěstí, někdo smůlu, ale všichni projdou. Inu, i takové může mít pandemie covid-19 dopady na každodenní život. Nezbývá než popřát všem maturantům úspěšný vstup do života i elán k dalšímu studiu.

A Vám milí dárci, děkujeme za věrnou podporu dětí a studentů v Bangladéši. Společně jim pomáhám na cestě k lepšímu životu. 


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.