25.1.2019

Dostupnost vzdělání v Dháce roste, pomoc směřujeme do slumů a na venkov

Na škole DAPS v Dháce, kde jste podporovali 17 studentů, končíme od 1. ledna 2019 z těch nejradostnějších důvodů program adresné podpory dětí BanglaKids. Děti ze školy DAPS již totiž nepatří mezi ty nejpotřebnější.

Každý rok sledujeme prostřednictvím našich bangladéšských kolegů potřeby rodin a ověřujeme, zda splňují kritéria další podpory v programu BanglaKids. Naším posláním je podporovat vzdělání dětí z nejchudších rodin a pomáhat těmto rodinám stát se soběstačnými. Zároveň cítíme zodpovědnost za efektivní využití Vašich darů.

Rodiče dětí ze školy DAPS vykonávají lépe placenou práci a mají stabilní zaměstnání oproti rodinám  z chudých venkovských oblastí nebo slumů. V mnoha případech mají příjem vyšší než 4000 Taka, což je kritérium pro zařazení do programu. Zde je samozřejmě důležité zohlednit nižší náklady na živobytí na venkově oproti vyšším cenám ve městech. Vzhledem ke zlepšení dostupnosti vzdělání v posledních letech mají tito rodiče více možností, kam děti v hlavním městě umístit do školy – ať už školy jiných neziskových organizací, státní, případně soukromé. Jsme moc rádi, že se situace v Bangladéši zlepšuje a že již podpora studentů na DAPS není potřeba. Děkujeme Vám za Vaši dlouhodobou podporu, protože i Vy jste k této pozitivní změně přispěli! Pomáháme společně dětem, které Vaši pomoc potřebují.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.