15.3.2021

Dětské hřiště místo půlky rybníka

Dětské hřiště pro sportovní hry a dětské dovádění vyrostlo na místě poloviny rybníka u vesnické školy Koligram v jižním Bangladéši. Práce zahrnovala vybudování dělící hráze, vyplnění „jámy“ pískem, srovnání do roviny, instalaci dětských houpaček a mini branek. Velké díky patří dárcům i našim bangladéšským kolegům. Děti budou mít velkou radost.

Dětské hřiště září novotou a čeká na příchod malých školáků. I v době pandemie usilujeme o jejich zdravý vývoj a štěstí. Během přestávek a volného času budou mít prostor pro pohyb, dětské hry, dovádění i kamarádskou konverzaci.

Práce na vybudování dětského hřiště zahrnovala stavbu hráze uprostřed rybníka, která oddělila sousedovu část od té školní. Následně byl prostor bývalého rybníka ve dvou etapách zaplněn říčním pískem. Ten byl čerpán z nákladní lodi kotvící na blízké řece pomocí vodních čerpadel až na místo určení. Vesnická škola Koligram má v tomto výhodu, že leží blízko řeky. Po zaplnění rybníka pískem a srovnání povrchu hřiště byly vyrobeny a instalovány 4 dvoumístné pákové houpačky, 4 závěsné houpačky a 2 mini branky.

Bangladéšské děti na vesnicích nejsou na něco podobného zvyklé, a tak se již nyní těšíme na jejich zářící oči a velkou radost. Společně jim pomáháme k lepšímu životu.

PS: Rádi bychom jmenovitě poděkovali Zapsanému spolku ProArte21, který již od roku 2010 podporuje program BanglaKids z výtěžků vstupného z adventních koncertů v Olomouci. A právě tento příspěvek byl rozhodující pro stavbu dětského hřiště v Koligramu. Děkujeme!


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.