17.2.2023

Děti dostaly teplé šály, dort i společnou energii

Mají v Bangladéši zimu? Ano mají! Sníh sice nepadá, ale teploty mohou klesat pod 10 °C. I proto dostaly děti k Vánocům teplé šály, které je v chladnějších dnech zahřejí. Ale to nebylo vše, co jste jim díky „Kasičce radosti“ dopřáli. Velkou radost jim udělala také distribuce (sladké) energie!

Praktické dárky dostávají všechny děti

Je to již tradice. Koncem roku dostávají děti na našich školách v Bangladéši vánoční dárky, a o Vánocích roku 2022 tomu nebylo jinak. Hlavním dárkem byly 2 šály z teplé látky, či spíše 2 větší kusy hřejivé látky, do které se kluci i holky mohou v chladných dnech „zabalit“ a zahřát.

Novinkou obdarovávání dětí byla „distribuce sladké energie“ v podobě dortu! Ze slavnostního krájení společného dortu se stala radostná společenská událost. Děti zazpívaly písničku, učitelé dort nakrájeli, rozdali dětem, a ty jej okamžitě snědly. A ihned se energie radosti a štěstí (podtržena sladkou tečkou) rozšířila na celou školu. Jak málo stačí k dětské radosti? Nabijte se dnes i vy energií štěstí a radosti, která proudí do světa prostřednictvím dětských úsměvů a zářících očí.

Děkujeme, že i tímto způsobem utváříte životy a budoucnost bangladéšských dětí.

Chci přispět do Kasičky radosti

Dárci se ptají, jak mohou dětem přilepšit

Kasička radosti je již více jak 5 let spořícím prasátkem pro děti. Jednou ročně jej rozbijeme a nakoupíme dárky všem dětem a sirotkům v programu BanglaKids. Slovo všem je klíčové. Nechceme totiž v dětech vyvolávat nelibé pocity a vyvolávat tenze v jejích vztazích tím, že bychom jedno obdarovali a další nikoliv. Kasička radosti dělá radost všem dětem!

Nakupování dárků bylo pro nás v minulosti velkým tématem. Z individuálních dárků jsme přešli na společné prostřednictvím Kasičky radosti. Historii, prehistorii i současnou praxi hezky mapuje tento článek.

Tímto odpovídáme na občasné dotazy dárců ohledně individuálních dárků, které chápeme jako vyjádření Vašeho vztahu k dítěti, které podporujete. Nicméně, individuální dárky nejsou nejlepší cestou k obdarování bangladéšských dětí. Kasička radosti ano, neboť slouží všem dětem.

Děkujeme Vám za podporu i radost, kterou dětem tak štědře darujete.

Chci přispět do Kasičky radosti


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.