26.11.2019

BanglaKids Energy: na motorce z Vietnamu do Česka

„Jsme doma! Naše cesta po 72 dnech končí. Ujeli jsme přes 17 500 km a viděli 14 zemí“, píše 19. 11. na svém FB Svatopluk Měrka. S kamarádem Janem Veselým podnikli na motorkách dobrodružnou cestu z Vietnamu do Čech na pomoc bangladéšským dětem. Ve výzvě BanglaKids Energy sbírají prostředky na záložní zdroj energie pro internátní školu Monoshapara. A jaká byla cesta?

„Za celou naši cestu jsme neřešili žádný defekt ani technickou poruchu. Je to neuvěřitelné, ale pršelo nám jen ve Vietnamu a v Kambodži. Jsme zatím jediní, kterým se povedlo dostat do Vietnamu motorky letecky a odjet s nimi po ose domů.

Potkali jsme zajímavé lidi, kteří nám ukázali, že se dá život žít i jinak. Viděli jsme tu největší chudobu, jakou si člověk vůbec umí představit, ale i čisté duše lidí kteří nemají vůbec nic, jen svoji víru. Poznali jsme různé kultury, kterým díky našemu západnímu vlivu nerozumíme, a přitom jsou tak srozumitelné. Byli jsme na posvátných místech, které se zcela vymykají všemu, co jsme kdy zatím viděli. Smyslem naší cesty byla mimo jiné i touha podpořit sirotky a chudé děti ve škole ve městě Monoshapara v Bangladéši. Věříme, že se nám částka 30.000 Kč na obnovu agregátu podaří nakonec vybrat.

Jak už to tak bývá, naše cesta nám hodně dala ale i vzala, přesto nelitujeme ničeho co nás na ní potkalo a bylo s ní spojené. Děkujeme našim kamarádům a přátelům, kteří nám s naší cestou pomáhali. Díky i vám všem, kteří jste nás celou dobu sledovali a byli tak s námi v dobrém i zlém. Máme spousty fotek a záznamů. Během zimy připravíme zajímavé povídání na fajn místě, kde vám ukážeme mnohem více, než jste mohli vidět na našem Facebooku. Ještě jednou moc díky. Zdraví vás Honza a Svaťa.“

PS: BanglaKids děkují za skvělou iniciativu a přejí  oběma cestovatelům rychlou obnovu sil! :-) Více z cesty se dozvíte na Facebooku obou kamarádů, sbírku na agregát můžete podpořit na BanglaKids Energy.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.