18.8.2021

Bangladéš aktuálně, pomoc dětem pokračuje

Do školních lavic se bangladéšské děti vrátí nejdříve 1. září. Prudký nárůst případů covidu-19 v Bangladéši vedl o prázdninách k dalšímu odložení otevření škol a také k přísnému národnímu lockdownu. Heslem dne je obrnit se trpělivostí a vydržet. Věříme, že s Vaší podporou to zvládneme.

-> Děti na vesnických a internátních školách

Na vesnických školách pokračujeme v distribuci potravin rodinám dětí. Vesničtí učitelé děti navštěvují a individuálně vyučují, rodiny povzbuzují k vytrvalosti. Kontinuita výuky a podpůrných sociálních vazeb je tak úspěšně zajištěna. Tato pomoc je dětmi i rodiči nesmírně ceněná.

Na internátních školách je 205 dětí BanglaKids, dalších více než 600 zůstává doma.  Za přísných hygienických opatření probíhá na školách omezená výuka, základní potřeby dětí jsou naplněny. Rodinám dětí, které jsou doma, posíláme prostředky k nákupu jídla prostřednictvím mobilní sítě.

-> Očkování, nejen učitelů

Učitelé všech škol jsou průběžně očkováni. Těší nás také skutečnost, že internátní škola BANC, má všechny studenty proočkovány. Údajně jako první v Bangladéši. I to je cesta k znovuotevření vzdělávacích instutucí. 

Děkujeme Vám za Vaši vytrvalou lásku, solidaritu a ochotu pomáhat. I díky Vám má dnes něco přes 1 400 bangladéšských dětí co jíst.

S úctou,
Váš tým BanglaKids

-> COVID-19 a uzavírky škol v Bangladéši 

Školy byly v Bangladéši uzavřeny 17. března 2020. Od té doby vláda avizovala kolem 20 termínů jejich znovuotevření, leč vývoj situace covid-19 jejich znovuotevření nepřál. Aktuálně jsou školy uzavřeny do 31. srpna 2021.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.