1.12.2020

Tančila jsem radostí, že máme zase co jíst!

Pandemie covid-19 míchá osudy lidí na celém světě, lidé si kladou otázky po budoucnosti, zpráva OSN hovoří o přicházejících hladomorech. V Bangladéši pomáháme dětem z nejchudších rodin. O tom, jak moc je humanitární pomoc potřeba, se dočtete v několika krátkých výpovědích dětí, které znají hlad ze své vlastní zkušenosti.

Doma jsme neměli žádné jídlo

Jmenuji se Ashitosh. Chodím do školy ve vesnici Murogasha. Naše škola je ale od března kvůli koronaviru zavřená. Tatínek je nádeník. Kvůli koronaviru nemá dobrou práci. Doma jsme neměli žádné jídlo. Dlouho jsme neměli co jíst. A najednou jsem zjistil, že nám naše škola prostřednictvím dárců bude pomáhat. Dostáváme rýži, čočku, brambory a olej. Teď už můžu jíst každý den. Moc děkuji mému dárci za podporu.

Jíme jen jednou nebo dvakrát denně

Shomapty z vesnické školy Koligram: Jsem Vám vděčná za vaši laskavou pomoc. V této pandemii prožíváme těžké časy. Můj otec nemá práci ani žádný příjem. Mnoho dní jíme jídlo jen jednou nebo dvakrát denně. Moje matka pracuje ve školní kuchyni, ale teď nemůže chodit do školy a vařit, protože je škola zavřená. V rodině jsme 4 děti – tři kluci a já. Máme nedostatek jídla, ale nyní jsme moc rádi za vaši laskavou pomoc. Přeji vám zdravý život.

Tančila jsem radostí, že máme zase co jíst

Jmenuji se Bristy. Naše škola v Laxmonpur je kvůli covid-19 od března zavřená. Nemůžu chodit do školy. A já tak ráda chodím do školy a čtu.

Můj otec je chudý dělník. Pracuje na cizí půdě a vydělává peníze pro rodinu. Kvůli lockdownu se všechny práce zastavily. A můj otec už nemohl pracovat, takže jsme neměli peníze, a on se trápil. Jedli jsme nepravidelně.

A potom jsem zjistila, že nám bude prostřednictvím dárců poskytnuta potravinová pomoc ze školy. Když jsem dostala balíček s jídlem, tančila jsem radostí, že máme zase co jíst. Byli jsme tak šťastní. Ve svém srdci jsem děkovala Bohu. Bůh žehnej mému dárci! Modlete se za mě, abych mohla dobře dokončit studium, a jednoho dne mohla pomáhat lidem tak, jak mi dnes pomáhá můj dárce.

Žádná práce, žádný příjem, žádné jídlo

Jmenuji se Joyonto. Jsem prvňáčkem na vesnické škole Kashimnagor. Doma je nás šest. Kvůli pandemii covid-19 prožíváme těžké časy. Tatínek teď nemá práci. Žádná práce, žádný příjem, žádné jídlo. Maminka je ženou v domácnosti. Takže pouze tatínek vydělává peníze, stará se o jídlo a další potřebné věci. Některé dny jíme i dvakrát za den. V naší oblasti není práce. Důvod? Koronavirus. V této krizi jsme dostali potravinové balíčky od mého dárce. Je to pro nás velká pomoc. Jsme mu za to moc vděční.

Dělali jsme si starosti o to, co budeme jíst

Jmenuji se Srijon. Můj otec je nádeník. Každý den shání práci a vydělává peníze. Pak může nakoupit jídlo pro naši rodinu. Během covidu-19 přišel o práci. Hodně jsme trpěli. Doma jsme neměli téměř žádné jídlo. Dělali jsme si starosti o to, co budeme jíst. Tatínek se stále snažil najít práci, ale nikdo ho nezaměstnal. Dolehlo na nás mnoho problémů, jak po finanční, tak i po psychické stránce.

Když jsme uslyšeli, že naše škola v Musurii nám dá nějaké jídlo, velmi jsme se zaradovali. Dostali jsme potraviny - rýži, luštěniny, pšenici, cibuli, sůl, olej, brambory atd. Už několik dní máme co jíst a jsme za to moc vděční. Děkujeme našemu dárci a BCSS. A modlíme se, aby v této pandemii zůstali zdraví.

Balíček potravin dorazil včas

Jmenuji se Papry a chodím do školy ve vesnici Mandra. Můj otec nemůže pracovat kvůli covidu-19 a je pro něj velmi obtížné zajistit rodinu. Jsme vděční dárci, že naší rodině poskytl balíček potravin, který dorazil v potřebný čas. Kéž Bůh žehná dárcům a chrání je před koronavirem.

Mnohé děti jedly pouze jednou nebo dvakrát denně

Zpráva učitele z vesnické školy v Ambari: Děti ze školy v Ambari jsou šťastné a vděčné za láskyplnou potravinovou pomoc. Kvůli pandemii covid-19 studují doma. Mnoho pracovních míst je uzavřeno. Mnozí rodiče dětí nemají práci a rodiny mají nedostatek jídla. Mnozí z našich studentů jedí pouze jednou nebo dvakrát denně, což je pro rodiče velmi bolestivé. Některé rodiny jsou až v zoufalé situaci. Jsme vděční za potravinovou pomoc dárců, která je velmi potřebná. Děti se mohou najíst a rodičům přináší pomoc v těžké době naději.

Pomoc dětem pokračuje

Milí dárci, velmi si vážíme Vaší solidarity a pomoci dětem a jejich rodinám v nouzi způsobené pandemií covid-19. Potravinová pomoc stále pokračuje jen díky Vám. Pomáhat dětem můžete i nadále zde. Děkujeme!​

PS: A nezapomeňte se prosím podívat na fotogalerii pod článkem. Stačí rozkliknou kulaté miniatury a obrázek se zvětší.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.