16.5.2018

Solidární příspěvek zajistí oběd každému dítěti

Co se Vám vybaví, když se řekne „oběd“? Nám obědy dětí na vesnických školách v Bangladéši. Během monitorovací cesty jsme si znovu ověřili, jak obrovský význam má poskytování obědů dětem z nejchudších rodin. Maličcí školáci chodívají do školy často bez snídaně a školní oběd je jejich prvním (a někdy i jediným) jídlem.

Škola je proto místem nejen pro vzdělávání, ale i pro řešení situace v komunitě a pomoc rodinám žijícím v extrémně tíživých podmínkách. Lámali jsme si hlavu, jak dlouhodobě zajistit základní potřebu všech dětí – najíst se – a zároveň jak financovat obědy dětí, které ve škole studují, ale nejsou podporované v programu BanglaKids.

Řešením je tzv. solidární příspěvek 50 Kč. Chystáme se jej zavést k měsíční podpoře dětí na vesnických školách od 1. července. Díky němu budeme schopni nadále stabilně zajišťovat obědy všem školákům na vesnicích. Bez rozdílu, zda jsou zařazeni v programu BanglaKids nebo ne. Adresná podpora dětí tak má přesah a prospívá celé komunitě, ne pouze vybraným rodinám. 

Během června budeme kontaktovat všechny dárce, kteří podporují děti na vesnických školách s prosbou o navýšení plateb o 50 Kč měsíčně. Děkujeme Vám za Vaši podporu a důvěru. Je nám ctí, že s Vámi můžeme pomáhat!


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.