6.12.2018

5 tipů na vánoční dárky: Vánoce jsou ADRAnalin

Kouzelná atmosféra začínajícího adventu prostoupeného vůní jehličí a perníčků se střídá s předvánoční horečkou. Adrenalin v krvi závratně stoupá s krátícím se časem a přibývajícími úkoly… Proč ale nepojmout Vánoce trochu jinak? Místo adrenalinu si doplnit ADRAnalin, sladký pocit z pomoci? Dnes jsme pro Vás připravili 5 tipů, jak můžete obdarovat své blízké a zároveň pomoci lidem v nouzi.

Tip #1 – Kniha My, děti slumu

Věnujte knihu plnou nádherných barevných i černobílých fotografií od Fotografa bez talentu. Kniha získala v roce 2018 cenu Fóra dárců. Přečíst si v ní můžete 10 autentických příběhů z Bangladéše. Ačkoli jejich hrdinové pochází z drsného prostředí a žijí v nedostatku, jaký si my sami jen těžko umíme představit, je kniha plná příběhů radosti, odvahy, trpělivosti, opravdového přátelství a lásky. Koupí knihy „My, děti slumu“ pomůžete bangladéšským dětem k důstojnějším životním podmínkám.

Chci koupit knihu

Cena: 400 Kč

Tip #2 – Dítě pod stromeček

Už jste někdy pod stromečkem našli dítě? Ježíška v jesličkách určitě, ale opravdové dítě, třeba z Bangladéše? Když s námi letos nadělíte "Dítě pod stromeček", bude s Vámi už o Vánocích. Samozřejmě jen ve Vašich myslích a srdcích, ale bude. K dárkovému certifikátu, který můžete věnovat svým blízkým, dostanete totiž informace o konkrétním dítěti, jeho fotografii a dopis. Zajistíte mu stravu, oblečení a školní docházku na celý rok a Vy a Vaši blízcí se budete moci radovat z jeho úspěchů. Vánoce se blíží, tak si pospěšte, ať dítě pod stromeček stačí dorazit včas!

Chci darovat "Dítě pod stromeček"

a dostat o něm informace, fotky a dopis od něj

Cena: 7 200 Kč

Robert své rodině už „dítě pod stromeček“ nadělil. Díky tomu má přesně tolik dětí, jak si vždycky přál, a radost z pomoci druhým. Letos se navíc s námi podíval do Bangladéše a s „dítětem“ se setkal. Co mu „dítě pod stromeček“ přineslo a jaké má pro nás poselství?

Chci si sám vybrat, jaké dítě podpořím
Často kladené otázky k podpoře dětí

Tip #3 – Kasička radosti na dárky dětem v Bangladéši

Už máte dárky pro své blízké zařízené a chcete udělat někomu jen tak radost? Můžete přispět jakoukoli částku bangladéšským školákům na užitečný dárek, na který se určitě prášit nebude. Moskytiéra, oblečení, zubní kartáček, sandálky, pastelky nebo třeba něco na zub vykouzlí úsměvy, o které se s Vámi podělíme na www.banglakids.cz.

Chci přispět na dárek dětem v Bangladéši

Cena: dle Vašeho výběru

Tip #4 – Vánoční certifikát a sladký pocit z pomoci

Nehodí se Vám ani jeden z tipů? Na webu ADRY můžete pořídit další originální dárky jako třeba slepice pro obyvatele iráckého Mosulu nebo oslíka s vozíkem rodině v Etiopii. Podpoříte tím další projekty ADRY. Za každý dar dostanete pro své blízké originální dárkový certifikát a vy si místo adrenalinu doplníte z pohodlí domova svůj ADRAnalin – sladký pocit z pomoci.

Chci nadělit dvojitou radost

a získat vánoční certifikát

Cena: od 200 Kč

Tip #5 – Kniha My, děti války

V návaznosti na projekt „My, děti slumu“, se Fotograf bez talentu rozhodl vypravit se do dalších lokalit, kde ADRA působí: Libanonu a Iráku. V červnu 2018 tak navštívil uprchlické tábory v libanonském Biká či válkou postižená města v Iráku. Mluvil s více než stovkou místních lidí o tom, aby nabídl sondu do poválečného života běžných lidí. S citlivostí jemu vlastní zachycuje na svých snímcích nejen jizvy na duši, které si v sobě místní obyvatelé nesou, ale i jejich vůli přežít a radost z maličkostí, která se z našeho světa hojnosti mnohdy vytrácí.

Chci koupit knihu

Cena: 449 Kč


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.