12.12.2022

Expedice Ganga v Objektivu České televize

„Bangladéš není typickou dovolenkovou destinací…“ Nedotknuté kouty Bangladéše, dračí lodě, přelidněná Dháka, radosti i bída místních obyvatel. To vše a mnohem více zachytil kameraman Martin Vrbický v 10 minutách strhujícího dokumentu z Expedice Ganga.

Dokument byl odvysílán v cestopisném magazínu Objektiv České televize, v neděli 11.12.2022. Vznikl díky dobročinné cestě Expedice Ganga, které se účastnil olympijský medailista a několikanásobný mistr světa Vavřinec "Vávra" Hradilek.

Cílem expedice je upozornit na tíživé životní podmínky dětí z bangladéšského slumu Čalantika a získat finanční prostředky na jejich vzdělávání ve stejnojmenném vzdělávacím centru. Čalantika je sesterským projektem programu BanglaKids.

Záznam dokumentu přinášíme ke shlédnutí prostřednictvím iVysílání České televize.

Pozor! Sbírka pokračuje do konce roku 2022

Sbírka Exedice Ganga byla prodloužena do konce roku 2022. Pro vzdělávací centrum Čalantika aktuálně potřebujeme získat ještě kolem 80 tisíc korun. Příspěvkem pomůžete zajistit nejchudším dětem z bangladéšského slumu Čalantika jídlo, vzdělání a lékařskou péči.

V čase vánočním bychom si měli pomáhat ještě o něco více než v průběhu celého roku. Darovat můžete zde.

Všem dárcům děkujeme jménem dětí a jejich rodin.

Autentické fotografie a zajímavý cestopis z dobrodružně charitativní cesty na jedné z největších řek světa najdete na webové stránce Expedice Ganga.

 


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.