12.9.2017

Sváteční den na škole Monoshapara

Dne 15. srpna se děti z internátní školy Monoshapara účastnily ceremoniálních aktivit na počest Šajcha Mudžíbara Rahmána, prvního bangladéšského prezidenta známého také jako Otec národa, který se významně podílel na nezávislosti země.

Celý den začal hromadným nástupem všech studentů, kdy si děti připomněly tuto významnou osobnost a její činy. Mudžíbar Rahmán, který mimo jiné nosí přezdívku Bangabandhu (Přítel Bengálska), zemřel v roce 1975 násilnou smrtí během státního převratu. I proto se zpočátku den nesl ve znamení úcty a vážnosti při společné diskuzi o jeho životě. Brzy ale přišel čas na hry. Děti se zúčastnily různorodých aktivit jako např. fotbalového zápasu, recitování básní, výtvarné soutěže a zpívání písniček s tématikou státního výročí.

Právě do výtvarné soutěže se dětí zapojilo hned 54 a ten nejkrásnější obrázek byl ohodnocen hlavní cenou, kterou předalo vedení školy. Děti se tak hravou a interaktivní formou dozvěděly více o historii vlastní země a na závěr dne složily slavnostní vlasteneckou přísahu.


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.