29.5.2017

Kasička radosti namísto dárkových balíčků

Každé dítě dostává rádo dárky, v Čechách a stejně tak i v Bangladéši. Jak to však udělat, aby byl dárek vhodný, dostal se od Vás až k dítěti a mezi dětmi nevyvolal třenice, že jeden dostal a druhý ne? Toť otázka pro každého rodiče, mámu a tátu na dálku nevyjímaje. Odpovědí je Kasička radosti, kterou pro Vás na prázdniny připravujeme.

Kasička, aneb spořící prasátko pro všechny děti
Kasička radosti je v podstatě spořící „prasátko“ pro děti, do kterého můžete pohodlně on-line přispět různou částkou. Jednou za rok jej „rozbijeme“ a dle potřeby nakoupíme dárky všem podporovaným dětem. A úsměvy budou na všech stranách.

Kasička radosti nahradí dosud zavedený systém individuálních dárkových balíčků, a to již od srpna 2017.

Trocha historie a zkušeností s nakupováním dárků dětem Vám osvětlí, proč přistupujeme k tomuto kroku.

Prehistorie nakupování dárků
V minulosti jsme se snažili doručovat Vaše dárky dětem buď osobně, nebo poštou. Obojí však přinášelo značné nároky na logistiku a finance. V případě, že byl dárek do Bangladéše zaslán poštou, se k Vaší i naší nelibosti stávalo, že dárek nebyl k našim bangladéšským kolegům doručen nebo část obsahu chyběla. Z těchto důvodů jsme v ADRA ČR přistoupili v roce 2014 k podpoře dětí a rodin formou tzv. dárkových balíčků.

Historie nakupování dárků
Do roku 2017 jste mohli pořídit dárkový balíček konkrétnímu dítěti nebo jeho rodině. Následně jste dostali fotky a dopis s poděkováním od dítěte nebo rodiny, kterou jste obdarovali. Nakupování dárkových balíčků slavilo úspěch, nám však přidělávalo hlubší a hlubší vrásky. Jak to?

Systém dárkových balíčků byl pro českou i bangladéšskou stranu administrativně nesmírně náročný. Navíc vyvolával mezi dětmi napětí. Znáte to sami. Když jeden ze sourozenců dostane dárek od návštěvy a druhý ne, můžete mít doma jedno dítě šťastné a druhé uplakané. Mezi dětmi v Bangladéši tomu nebylo jinak. Část dětí se opakovaně těšila z dárků a jiným to přišlo líto. Z těchto důvodů, po vážení všech pro a proti, jsme pro Vás připravili Kasičku radosti.

Chápeme, že individuální obdarování dítěte je vyjádřením Vašeho vztahu k němu a přináší Vám i dítěti radost. Nicméně v zájmu všech dětí i rozvoje programu jsme byli nuceni přistoupit k této změně. Stále však platí, že pokud se dítě nebo rodina dostane do krizové situace, budeme Vás informovat a společně se jim pokusíme individuálně pomoci.

Jak dětem do kasičky přispět
Do kasičky radosti můžete přispět jakoukoli částkou z pohodlí Vašeho domova přes on-line platební bránu nebo bankovním převodem.

Rozhodnout se můžete pro jednorázové příspěvky, ke kterým Vás jako doposud 2x ročně k 15. 2. a 15. 8. vyzveme, nebo zvolit pravidelné měsíční příspěvky. O zakoupených dárcích a radosti dětí Vás budeme informovat prostřednictvím článku na naší webové stránce www.banglakids.cz.

Kasička udělá radost dětem v Bangladéši i dárcům v Česku!


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.