20.6.2019

FILM o dětech z Bangladéše online

„Ahoj, tady Weef! Jsem travel bloggerka, cestuju po světě a žiju heslem Míň věcí, víc zážitků. Letos jsem byla v Bangladéši a natočila zde krátký film." Ještě jste neviděli nejnovější film BanglaKIDS od Veroniky Šubrtové alias Weef? Odteď se na něj můžete podívat na Youtube! Nás chytl za srdce... Aby ne, když jsou v hlavní roli děti z Čalantiky a BanglaKids. Jak se film líbí Vám?

Veronika Šubrtová známá jako Weef s námi navštívila bangladéšské projekty Adry na přelomu března a dubna 2019. Kamerou zachytila život bangladéšských dětí strávený ve škole, kde studují díky projektům Čalantika a BanglaKids již 20 let. Děti ale také potkala místo školy na ulici, pracující v cihelně nebo na skládce.

Film má široké veřejnosti přiblížit život lidí v Bangladéši, kteří denně čelí různým problémům: chudoba, život ve slumu, šílené pracovní podmínky, nedostatečně placená práce, dětské sňatky... Většina problémů však pramení z něčeho mnohem zásadnějšího: omezeného přístupu ke vzdělání. Umíte si představit, jak by vypadal Váš život, když byste neuměli číst a psát? Jakým způsobem byste se mohli živit a jaké možnosti byste mohli poskytnout svým dětem? Veronika se ve filmu zaměřila právě na důležitost vzdělání a snaží se lidi přimět k tomu, aby se zamysleli nad tím nekončícím kruhem chudoby. 

A jak se k těmto nelehkým tématům staví sama Weef? "Jsme součástí globální komunity. Nevnímám se jako občan. Jsem člověk. A právě lidskost, laskavost a pochopení je podle mého to, co svět potřebuje," říká v závěru filmu.

Film je nyní veřejný a plně dostupný všem. Budeme moc rádi, chytne-li Vás za srdce a budete ho sdílet. Třeba právě Vy inspirujete někoho, kdo také podpoří dalšího bangladéšského školáka ve vzdělání.

 


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.