14.1.2019

Co se nám společně podařilo v roce 2018

Byla to jízda a velké dobrodružství, které rychle uteklo. Více podporovaných dětí, spravedlivé dárky a obědy, ocenění naší práce a nový tým. Podívejte se, co se díky Vaší pomoci podařilo dokázat v roce 2018 a co krásného a důležitého nás čeká v roce 2019. Bude to významný rok!

DĚTI A STUDENTI

1185 studentů, 9 bakalářů

 V roce 2018 jste laskavě podporovali vzdělání 1 185 dětí a studentů z nejchudších bangladéšských rodin. To je o 29 dětí více než v roce 2017! Dětem jste zajistili vzdělání, obědy, školní pomůcky, uniformu a lékařskou péči. Bakalářský titul získalo v prosinci 2018 celkem 9 studentů, kteří tak mají šanci najít si lépe placenou práci a zlepšit životní úroveň své rodiny. Díky Vaší pomoci se dcera nádeníka může stát například zdravotní sestrou a sirotek učitelem. Děkujeme Vám!

Zajistili jste obědy dětem na vesnických školách

Škola je nejen pro vzdělávání,  ale i místem pomoci rodinám žijícím v extrémní chudobě. A s tou na bangladéšském venkově stále bojujeme. Díky solidárnímu příspěvku 50 Kč měsíčně pro vesnické školáky jsme nadále schopni poskytovat obědy na vesnických školách všem dětem, nikoli jen podporovaným. V roce 2018 od Vás děti dostaly na 925 218 obědů!

 

Dárkomat pomáhá nejpotřebnějším dětem

Nejpotřebnějším dětem jste darovali více než 500 dárků v celkové hodnotě 187 010 Kč. Díky tomu například pořídíme boty a oblečení 76 dětem v nouzi, zlepšíme stravování na školách, pořídíme do škol 23 koz a doučíme několik slabších žáků. Přispět do Dárkomatu můžete jednorázově v sekci Pomozte jinak

 

 

Děti dostaly předvánoční dárky

Do Kasičky radosti na dárky dětem jste přispěli v loňském roce 200 000 Kč. Celkem jsme rozdali dárky 1 540 dětem. Každé dítě dostalo hřejivou deku, bavlněný šátek a bonbony. Pokud by každý dárce přispíval měsíčně dvacetikorunou, podaří se nám získat na dárky pro děti stejnou částku i v roce 2019.

PROJEKTY

Kniha My, děti slumu získala Cenu Fóra dárců

Za vydání knihy My, děti slumu jsme získali v Cenách Fóra dárců
2. místo v kategorii Crowdfundingová akce. Knihu jsme vydali společně s Fotografem bez talentu, který se s námi do Bangladéše vypravil, aby pomohl lidem žijícím v extrémní chudobě. Kniha je plná fotografií a hlubokých a inspirativních příběhů. Pořídit si ji můžete v sekci Pomozte jinak.

V návaznosti na projekt My, děti slumu, se Fotograf bez talentu vypravil s Adrou do Libanonu a Iráku. V knize My, děti války předkládá sondu do poválečného života běžných lidí.

Dobroběžka pomohla bangladéšským dětem

Cestovatel Marek Jelínek ujel na koloběžce 7 850 km z Indie přes Bangladéš až do Singapuru a pomohl tím dětem v Bangladéši. Markovu 7měsíční cestu a jeho virtuální kilometry jste sledovali na stránkách www.dobrobezka.cz Celkem jste přispěli 102 197 Kč, které pokryjí plat učitelky na celý rok a provoz jedné třídy ve slumovém vzdělávacím centru Čalantika. Všem dárcům srdečně děkujeme!

NEOBYČEJNÁ SETKÁNÍ

Čeští dárci se setkali s dětmi v Bangladéši

Během monitorovací cesty se s námi do Bangladéše vypravili 3 dárci, kteří se setkali s dětmi, kterým pomáhají. Přečíst si můžete příběh Kristýny a Roberta.

Zažijte Bangladéš v Česku

Nemusíte nutně jezdit do Bangladéše, abyste se s touto zemí na vlastní kůži seznámili. V Praze, Brně a Českých Budějovicích jste s námi „Bangladéš zažili“. Autentická videa, příběhy, loupání brambor po bangladéšsku a fotokoutek se soutěží měly úspěch. Ještě 19. ledna se můžete zúčastnit Zažijte Bangladéš ve Frýdku-Místku!

BanglaKids má nové posily

Od podzimu rozšířily tým BanglaKids dvě posily. Na pozici koordinátorky se po rodičovské dovolené vrátila Šárka Hejnáková (vlevo), která Vás informuje o podpoře jednotlivých dětí. A Vaše dary nyní účtuje účetní Jakub Škaloud (vlevo).

 

ROK 2019: BANGLAKIDS SLAVÍ 20 LET

A co nás čeká v letošním roce?

Z příchodu roku 2019 se velice těšíme. BanglaKids totiž bude slavit 20. narozeniny! Ano, již od roku 1999 pomáháte chodit bangladéšským dětem do školy. Otevíráte jim tím dveře k lepší budoucnosti a více životním možnostem. Věříme, že naším společným snem je, aby každé dítě získalo vzdělání podle svých schopností a úsilí, nezávisle na sociální situaci rodiny. Děkujeme, že do toho jdete s námi a pomáháte bangladéšským rodinám vystoupit z kruhu chudoby.

Chcete BanglaKids popřát k dvacetinám? Napište na anna.zykova@adra.cz nebo na Facebook. Zajímá nás, jak program a jeho výročí vnímáte, proč jste se (možná již kdysi) rozhodli zapojit, co Vám přináší a kde ho vidíte v příštích letech. Těšíme se na další rok s Vámi!


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.