21.3.2019

Český novinář proběhne Bangladéš a navštíví podporované školy

3…2...1.. BanglaBěž! Ano, čtete správně, BanglaBěž.
Bangladéš, jedna z nejchudších zemí světa a místo, kde ADRA pomáhá chudým dětem a sirotkům v cestě za vzděláním, nezměnila své jméno. Na následující dva týdny si však takto pro sebe pojmenoval své bangladéšské DOBROdružství český novinář a nadšený běžec Tomáš Poláček.

DOBROdruh tělem i duší

Pokud jste o Tomáši Poláčkovi náhodou ještě neslyšeli, stručně Vám ho s radostí představíme. Tomáš píše pro přední české noviny od roku 2000, tehdy začal v MF Dnes a od roku 2014 píše pro měsíčník Reportér. Je dobrodruh tělem i duší. V roce 2014 dostopoval z Čech až na olympiádu v ruském Soči. A v roce 2017 procestoval stopem Afriku ze Střelkového mysu až na Střelecký ostrov v Praze. O svých cestách píše poutavé články nejen do Reportéra, ale i na svůj facebookový profil. Letos se Tomáš rozhodl pro nové, extrémní DOBROdružství s Adrou.

13 maratonů, které podpoří bangladéšské školáky

Jako nadšený běžec chce od zítřka do 7. dubna přeběhnout 550 km Bangladéšem od jihu na sever. To je každý den jeden maraton, a to při tropických 35 °C! Začíná 21. března z města Gopalgonj. Noc strávil na škole GAPS, kam dorazil autobusem z Dháky v 19 hodin. Možná ho trochu překvapilo, že našel všechny děti ve školních lavicích. Večer si totiž dělají do 21 h úkoly a připravují se na druhý den. Tomáš bude prvním Čechem, který se během dvou týdnů pokusí o 13 maratonů a svůj běh propojí s podporou dětí ve slumovém vzdělávacím centru Čalantika. Na svém běžeckém putování navštíví také internátní školy BASC, Jalchatra a cílovou rovinku si zaběhne k vratům školy Monoshapara, kde si zaslouženě, ale krátce odpočine před návratem domů. Tomáš Poláček nahlíží v 21 h večer do třídy plné dětí  - je čas na domácí úkoly.Sledujte Tomáše na cestě po Bangladéši, čtěte si zajímavé příspěvky a DOBROdružství z jeho cesty a chcete-li jeho projekt pro děti z Čalantiky podpořit, přispějte prosím na Darujme.cz.

Takže 3...2...1… BanglaBěž!

Reportáže v magazínu Reportér:

Reportér: Snad to, Tomáši přežiješ!
Běžím Bangladéšem. Raději snad válčit s lidojedy!
Běžím Bangladéšem: Máte krásnou oranžovou bradku, pane
Běžím Bangladéšem: Všichni se tu udusíme
Běžím Bangladéšem: Mně se snad bude stýskat

BanglaBěž aneb 13 charitativních maratonů Tomáše Poláčka


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.