26.1.2017

Bangladéšan Kim zazpíval na setkání dárců v Praze

Plesová sezóna je v plném proudu a nejinak je tomu se setkáními dárců a příznivců BanglaKids. České Budějovice, Frýdek-Místek a Praha je mají již za sebou, Brno si ještě týden počká. Děkujeme Vám všem, kteří jste přišli. Vytvořili jste krásnou atmosféru a setkání se nadmíru povedla. V Praze jste měli navíc možnost setkat se s bangladéšským mladíkem Kimem, který v systému adresné podpory získal vzdělání.

Díky setkáním, videoprojekci a rozhovorům si už umíte představit jeden den školáka na vesnické škole, kolik cihel vyrobí ručně bangladéšský dělník za minutu, jakým způsobem se vyrábí střešní tašky, sklízí obilí a rýže, jakou klimatizaci používá autobus, kdy vznikla první mapa MHD v Dháce a jak vypadá pouliční ordinace ORL. A také to, že Bangladéš je placatý a zelený, ohrožuje ho voda, chudoba a negramotnost. A hlavně, že Bangladéšané jsou nesmírně pracovití, houževnatí a přátelští.

Multi-talent Kim

Náš přítel Kim nám odhalil podobnosti i rozdíly života v Bangladéši a v Německu, kde již 6 měsíců žije se svou německou manželkou Silke: „Podpora měla velký význam pro mě a mou rodinu. Podporovala mě jedna paní z Austrálie. Nebýt podpory, neuměl bych anglicky a nezískal práci, kterou jsem v Bangladéši vykonával. Pracoval jsem jako projektový asistent programu podpory dětí, doprovázel zahraniční hosty, fotil, natáčel a editoval videa. Taky jsem se dostal k IT práci a procestoval prakticky celý Bangladéš.“

Kim nám také zazpíval a zahrál na kytaru. Na dotaz, jak se naučil hrát na kytaru a zda chodil do „lidušky“, nám řekl: „Do hudební školy jsem nechodil. Vzal jsem prostě kytaru do ruky a naučil se hrát sám. A podobně tomu bylo s dalšími nástroji.“ Dodejme jen, že Kim je multi-talent a nesmírně přátelský a učenlivý člověk. Na cestách v Bangladéši nám byl skvělým řidičem, průvodcem, překladatelem a přítelem. V současné době se intenzivně učí německy. Ač vyrostl v horkém Bangladéši, v Evropě mu vůbec nevadí mráz, a dosud nebyl ani jednou nemocný. Přejeme mu, aby to tak zůstalo a brzy si našel práci podle svých představ.

Dojemné chvíle s Vámi

Během setkání nás velice potěšily rozhovory s Vámi. Často jsme byli dojati Vašimi pohnutkami, které Vás k podpoře dětí vedou a které bezděčně vyplavaly na povrch během rozhovorů. Nebo když dárkyně Věrka líčila v Českých Budějovicích své zážitky s dětmi v Bangladéši. Milé bylo také setkání s našimi dárkyněmi, které nám každoročně pro bangladéšské děti háčkují medvídky, o nichž jsme psali již dříve. Děkujeme za Vaše otázky i povzbuzení k práci.

Společně tvoříme komunitu dárců a příznivců programu adresného dárcovství BanglaKids, a společně pomáháme dětem k lepšímu životu. Moc Vám za to děkujeme!

PS: A pokud jste setkání nestihli, 4. 2. 2017 od 14:00 se na Vás budeme těšit v Brně (Střední 394/10)! :-) (více informací zde).


Chci vědět víc o programu Chci podpořit BanglaKids

BanglaKids je rozvojový program humanitární organizace ADRA v Bangladéši.
Od roku 1999 poskytl vzdělání 7 700 bangladéšským dětem
a otevřel jim tak cestu k lepší budoucnosti.

Copyright © 2024 ADRA Web vytvořila B Media Solutions s.r.o.